VUČIĆ: Znajte rešenje na Kosovu se neće srećno završiti po Srbe! RETORIKA PRIZNANJA U SRED KAMPANJE…

VUČIĆ: Znajte rešenje na Kosovu se neće srećno završiti po Srbe! RETORIKA PRIZNANJA U SRED KAMPANJE…

Latest News

Iako Kosovo vreć preko 12 godina ne može da uđe u UN, predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se rešenja za Kosovo loše završiti po Srbe. Pored toga Vučić je indirektno sugerisao da je obmana ideja da je Kosovo deo Srbije, ali da on ne želi da laže narod.

On je rekao da se ne može očekivati da će velike sile i ključne zemlje promeniti svoj stav o nezavisnosti tzv. Kosova, te stav da nema promene granica sadašnjeg Kosova u odnosu na Srbiju.

To je, poručio je Vučić za Prvu tv.

Pred nama je neugodnih šest meseci kada je u pitanju KiM rekao je lider Naprednjaka.

Vučić je rekao da očekuje da specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak odmah posle izbora 21. juna dođe u Beograd i Prištinu.

„Očekujem i razgovore sa Ričardom Grenelom, i sa svima koji se interesuju za rešavanje pitanje KiM“, rekao je Vučić.
Ipak, ističe, za nas tu “nema srećnog rešenja“.

Beograd ne može da bude naročito zadovoljan, ponavlja predsednik Srpske napredne stranke i dodaje da laganjem ili varanjem ljudi ne bi ništa mogao da postigne, ali nije precizirao šta je tačno laganje i da li se njegova izjava odnosi na to da je Kosovo sastavni deo Srbije.

„Šta da radim (što Srbi to ne vole da čuju). Da ih lažem da ćemo da dobijemo izlaz kod Valone, a da ćemo u Elbasanu ne znam šta da radimo…. Da će u Kačaniku da dočekaju srpsku reprezentaciju kada nešto postigne…“, upitao je Vučić.

Izvor: Tanjug

Share:
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Comment