UVREDIO CELU NACIJU: Vučić govorio o predaju Kosova, pa uporedio Srba sa nacistima!

UVREDIO CELU NACIJU: Vučić govorio o predaju Kosova, pa uporedio Srba sa nacistima!

Nakon duge pauze pošto je njegova ideja priznanja granica Kosova i razgraničenja Kosova sa centralnom Srbijom propala tokom prošle godine zbog negativne reakcije javnog mnjanja, predsednik SNS ponovo je ušao punom parom u kampanji za “nužno i bolno” rešenje između Srbije i Albanaca na Kosovu.

„Da li na referendumu, ko i šta zastupa, može da prođe neko komprominso rešenje, ja u to ne verujem. Da li sam zbog toga srećan – možda mi to olakašava poziciju. Ali da sam najsrećniji – nisam, jer do te situacije neće doći“, rekao je Vučić u nastupu na televiziji B92.

Govoreći o nastavku dijaloga sa Prištinom, Vučić je ponovio će njegova „situacija biti teška“.

Lider SNS Aleksandar Vučić je u skandaloznoj analogiji uperdio Srbe na Kosovo sa porazima nacističke Nemačke i rekao da su Nemci izgubili neke teritorije na kojima danas više ne žive Nemci, ali da su zbog „odgovornog ponašanja“ postali „najsnažniji narod Evrope“. Vučić nije obrazložio šta je bilo odogovorno u kapitulaciji nacističke Nemačke, jer su se Nemci bezuslovno predali i nisu donosili nikakve odluke o svojim granicama.

Odgovarajući na izveštavanje medija da i sa Zapada i Istoka dobija zahteve da oformi tehničku vladu sa opozicijom, Aleksnadra Vučiće je rekao da to stav dela „dubokih država“.

Niko iz opozicionog Saveza za Srbiju se nije oglasio povodom najava da bi Srbija trebala da oformi granice sa Kosovom, kao ni povodom poređenja srpske zajednice sa nacistima.

 

Share:
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Comment