SANJI SU MIGRANTI NAPALI AUTO: Dala sam gas znajući da mogu da ih pogazim, pomislila sam na ćerku, zatvor…

SANJI SU MIGRANTI NAPALI AUTO: Dala sam gas znajući da mogu da ih pogazim, pomislila sam na ćerku, zatvor…

Beograđanka Sanja Pešić našla se na udaru organizovane grupe migranata koja je napala dok je ulazila u kola, kako svedoči dok su joj migranti demolirali auto u kome je bila zaključana.

1. Opišite nam šta se desilo te večeri kada ste imali incident sa migrantima?

To je bio vikend, subota oko jedan sat posle ponoći, vraćala sam se Južnim bulevarom kući. Na kraju Južnog bulevara u Beogradu je mala raskrsnica i onda se nastavlja pravo u neosvetljenu malu ulicu koja je prečica za Gospodara Vučića.

Loading...

Tu moraš da stanes na stop, a i zbog nepreglednosti. Iz šumice sa moje leve strane su istrčala četvorica, jedan je stao ispred kola, druga dvojica su krenuli da otvaraju vrata sa moje strane i suvozačeve, četvrti je bio iza kola. Sreća čim sam prvog videla na vreme sam pritisnula taster za unutrašnje zaključavanje kola (citroen C3 stari model). Odvaljivali su kvake i drali se (verovatno da otvorim) na nekom arapskom jeziku.

Legla sam na sirenu koja je prilično jaka, ali oni su i dalje odvaljivali vrata, a ovaj ispred je lupao po haubi (kvake su mi ostećene i centralna za zaključavanje je pokvarena bila kad sam došla kući). Krenula sam da gazim onog napred, kroz glavu mi je prošlo da moram da će mi razbiti kola i da će me unakaziti, da moram da se odmah prijavim miliciji jer ću ga pregaziti, pomislila sam na ćerku, zatvor… hiljadu misli u sekundi…. Taj mali čini mi se najsitniji medju njima(jer ovog nazad nisam od straha i adrenalina videla, kao ni ovog sa suvozačeve strane, ali mi se učinilo u onom mraku da je najmanji, je samo skočio na haubu i bacio se od kola i potrčali u tu malu šumicu.

Odmah sam objavila post, deprimiralo me je što su pojedini ljudi komentarisali u tipu koji sam film gledala i slične gluposti. Miliciju nisam zvala, jer bih izgubila celu noć ni na šta, a i kad bi videli patrole promenili bi lokaciju, znam već kako to funkcioniše. Nadjeno je da su boravili u napuštenom autu bas tu u toj ulici parkiranom, tu se nalazi i napuštena kuća….

2. Kakav je vaš lični osećaj nakon problema sa migrantima, da li se osećate bezbedno noću?

Strah me je za svoje dete, devojku koja ima 19 godina koja više nije bezbedna da se prošeta gradom sa društvom, da je isprati dečko kući, strepim i za nju i dečka…. uvukla mi se neka zebnja u život, tuga za mojim gradom kojim sam šetala do pre par godina sa prijateljicom posle ponoći, kada su tople večeri. Više se ne osećam bezbedno, u mom gradu.

Loading...

3. Mnoge žrtve se plaše da pričaju o napadima migranata, zbog etiketiranja i nerazumevanja jedog dela društva. Šta bi ste poručili drugim ženama koje se nađu u ovakvoj situaciji.

Ovo sve objavljujem pod punom odgovornošću imenom i prezimenom. Drage sugradjanke, pazite se, pazite decu, nema više sedenja na Tašmajdanu, Studentskom parku…. nema da deca idu u grupi peške kuci posle izlaska, nema dečko je prati kuci, kada udjete u kola odmah se zakljućajte… to je svrha mog obraćanja,da pazite jer više nije bezbedno.

4. Šta bi trebalo da se uradi kako bi rešili probleme sa migrantima?

Niko o tome ne govori javno, to isto jutro su migranti uleteli u crkvu na Liturgiju i ništa, ni reči o tome. Mislim da moramo sami da se organizujemo, kako, ne znam, meni se odmah se obratila jedna grupa momaka i otisli na teren, sve snimili, nasli, na zalost milicija teško da će vam pomoći.

 

Share:
  •  
  •  
  •  
  •  
Loading...

Leave a Comment