(VIDEO) EU: Vučić nije ni pročitao šta potpisuje u Vašingtonu, njegova zbunjena reakcija sve govori!

(VIDEO) EU: Vučić nije ni pročitao šta potpisuje u Vašingtonu, njegova zbunjena reakcija sve govori!

Latest News

Aleksandar Vučić nije ni pročitao dokument koji je potpisao.

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanijahu zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na odluci “da prizna Jerusalim za glavni grad Izraela” i prebaci ambasadu Srbije u taj grad.

On je u saopštenju u petak pozdravio odluku Srbije da bude prva evropska država koja je pristala da premesti ambasadu u Izrael i dodao da se nastavljaju napori da se i ostale evropske zemlje ubede da to učine.

– Zahvaljujem mom prijatelju Aleksandru Vučiću na odluci da prizna Jerusalim za glavni grad Izraela i premesti tamo ambasadu – rekao je Netanijahu nakon što je objavljeno da je u Beloj kući potpisan sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine u okviru kojeg je dogovoreno da Srbije premesti ambasadu u Jerusalim i da tzv. Kosovo i Izrael uspostave diplomatske odnose.

Izraelski premijer je zahvalio i američkom predsedniku Donaldu Trampu na “doprinosu ovom dostignuću”.

Netanijahu je rekao da je nakon ragovora proteklih dana u kojima su učestvovali izraelsko Ministarstvo spoljih poslova, Nacionalni savet za bezbednost i druge insitutcije, odlučeno da Izrael uspostavi diplomatske odnose sa tzv Kosovom, prenosi Tajms of Izrael.

Portal navodi da je ovaj potez deo napora Trampove administracije da unapredi međunarodni položaj Izraela, nedugo nakon što je uspela da posreduje u postizanju istorijskog sporazuma o normalizaciji odnosa između te države i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Predstavnici EU se oglasili o potpisivanju

Kopredsedavajući Evropskog saveta za spoljne poslove, švedski diplomata Karl Bilt na svom Tviter profilu objavio je video u kom je prikazana jedna reakcija predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom Trampovog obraćanja u Ovalnoj sobi, a za vreme sastanka na kojem je potpisan sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine.

U tvitu je napisao “Evo trenutka kad je predsednik Vučić obavešten da će ambasadu (Srbije) u Izraelu preseliti u Jerusalim” , a uz taj tekst okačio video na kom se čuje deo Trampovog govora u kom kaže da će ambasada biti premeštena u julu, konstatujući da je to “fantastično i velika izjava”:

Na snimku koji je obišao svet može se videti predsednik Srbije i SNS, kako u se u mementu kada se pominje ambasade nervozno okreće prema svojim saradnicima, a zatim prelistava papire da bi proverio šta je ustvari potpisao.

BONUS VIDEO – Pogledajte snimak Ane Branbić, kako je na konferenciji u Londonu pozvala migrante iz Severne Afrike da nasele Srbiju, obećavajući im državljanstva:


Izvor: Tanjug/Novosti/Nova

Share:
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Comment